Vanaf volgende jaar verplichte roetfilters voor benzinemotors

Vanaf volgende jaar verplichte roetfilters voor benzinemotors

Het is voor sommigen helaas niet te vermijden, vanaf volgend jaar is het verplicht om een roetfilter te hebben als je een benzine auto rijdt. Je denk nu misschien, die roetfilter is alleen voor diesel auto's. Dat zou je wel verwachten maar ook bij benzine verbranding blijft er roet achter. Als er een directe benzine injectie motor wordt gebruikt is dit het geval, ook al zijn deze er om de CO2 uitstoot juist te verlagen.

Een klein beetje roet wordt nog wel toegestaan. Benzine motoren mogen zelfs veel meer roet bevatten dan oude diesels. Per 1 september volgend jaar gaan deze regels dus veranderen. Dan moeten beide type motors zich houden aan de lage uitstoot van roet.

Over de auteur

Leave a Comment

Over Okaysion.nl

Op zoek naar een nette auto of sportieve motor maar wilt u er niet te veel voor betalen? Dan bent u bij Okaysion aan het juiste adres. Naast de aanschaf van uw voertuig kunt u hier om terecht voor onderhoud, reparatie en extra services zoals het vervangen van uw banden. Neem vandaag nog contact op of kom langs voor een vrijblijvende proefrit!

rdw
KvK: 65360583

BTW: NL00856080160B01

14 dagen retourrecht bij online aankoop.

Auto's en motoren

Contact opnemen

Onze Locatie


Klik om de locatie in Google Maps te zien.

Copyright © 2017. ThemeMakers. All rights reserved