APK auto en motor

Is het weer tijd voor de Algemene Periodieke Keuring van uw auto of motor? Deze keuring is wettelijk verplicht voor auto’s die drie jaar en ouder zijn. Okaysion is een professionele en kleinschalige APK autogarage. Een APK zorgt voor verhoging van uw verkeersveiligheid en de bescherming van het milieu. Wij controleren uw voertuig tijdens deze keuring voornamelijk op veiligheid en op uitstoot van uitlaatgassen. Kom naar onze APK autogarage om uw auto of motor te laten keuren.

Uw voertuig jaarlijks laten keuren

De APK keuring is ingevoerd door de overheid om te controleren of uw voertuig nog verkeersveilig is, op de juiste manier staat geregistreerd en voldoet aan de milieunormen. Over het algemeen kunt u uitgaan van een APK auto keuring om het jaar, maar bij nieuwere auto’s is die periode wat langer. Een autokeuring zorgt ervoor dat u niet door overheidsinstanties op de staat van uw voertuig wordt aangesproken. Mocht er tijdens de checks blijken dat uw auto toe is aan een reparatie, dan nemen wij altijd vooraf contact met u op. Zo wordt uw auto bijvoorbeeld nagekeken op de banden, remblokken, verlichting en de uitlaat.

apk

Keuringseisen APK

Wilt u weten wat de eisen zijn van een APK auto keuring? Wat betreft de verkeersveiligheid wordt er in onze autogarage vooral gekeken naar de remmen, de banden, de schokdempers en de wielophanging. Daarnaast wordt er tijdens de keuring de verlichting, de carrosserie, de gordels en de ruiten gecontroleerd. Wanneer al deze elementen voldoende zijn, kunt u erop rekenen dat uw auto (goed)gekeurd wordt. Overigens is de APK het ideale moment om klein onderhoud uit te voeren. De RDW komt regelmatig controleren of de APK op een goede manier verloopt. Daarom kunt u bij onze APK autogarage erop vertrouwen dat wij uw auto of motor optimaal keuren.

Erkend APK autobedrijf

De RDW controleert ook een klein percentage van alle auto’s op de weg. Komt u auto niet door de keuring maar u rijdt er wel mee, dan kunt u een fikse boete verwachten. Bij Okaysion kiezen wij voor kwaliteit. Daarom keuren wij uw auto of motor uitvoerig op alle eisen. Zijn er reparaties nodig? Dan bespreken wij dit altijd vooraf met u. Wij zijn een door de RDW erkende autogarage en zijn dus bevoegd om deze keuringen uit te voeren en een keuringsrapport op te maken. Hoewel uw auto hierna weer voor een jaar gekeurd is, is dit geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden. Kom daarom regelmatig langs voor onderhoud zodat u weer veilig de weg op gaat.

APK motor keuring

Een APK motor keuring is tegenwoordig (nog) niet verplicht, maar het rommelt wel op dit gebied. Het kan zijn dat later uw motor wel APK gekeurd moet worden. Daarnaast moet een import motor wel uitvoerig gekeurd worden door de RDW. Weet dat u bij onze APK autogarage altijd welkom bent voor een volledige controle van uw motorfiets. Zo weet u zeker dat u met uw sportieve motor weer een jaartje de weg op mag.

onderhoud motor

Maak een afspraak voor uw periodieke keuring

Bent u vergeten wanneer het tijd is om uw auto bij ons langs te brengen voor de APK? Geef even een belletje en wij zoeken het voor u uit. Wilt u direct een afspraak maken voor de periodieke keuring van uw voertuig? Ook dan zijn wij telefonisch bereikbaar.